auto exporteren naar buitenland

Auto exporteren buitenland

januari 24, 2017

by — Posted in Automotive

Als u een auto wilt exporteren naar het buitenland, bent u bij GlobalCar aan het juiste adres. Wij verwerken ieder jaar vele opdrachten en zorgen dat uw auto zonder problemen de grens over kan gaan. Voor een succesvolle uitvoer is het van belang om een aantal zaken in de gaten te houden. Het belangrijkste is dat de volgende documenten noodzakelijk zijn: een uitvoerverklaring en een uitvoerkentekenbewijs. Een auto naar het buitenland exporteren verloopt soepel als deze zaken op orde zijn.

Professioneel auto exporteren naar buitenland bij GlobalCar

auto's naar buitenland exporterenDe zogenaamde uitvoerverklaring vormt het bewijs dat uw auto officieel is aangemeld om vanuit Nederland te worden uitgevoerd naar het buitenland. Dat betekent dat u niet meer de verantwoordelijkheid draagt voor bijbehorende verplichtingen als het betalen van motorrijtuigenbelasting. Voor het daadwerkelijk, via de openbare weg, exporteren van de auto naar het buitenland heeft u ook nog een uitvoerkenteken en uitvoerkentekenbewijs nodig, aangezien het oorspronkelijke kentekenbewijs zijn geldigheid verliest wanneer de uitvoeringsverklaring binnen is. U kan ervan uitgaan dat de professionals van GlobalCar het papierwerk goed voor u zullen regelen. Auto’s naar het buitenland exporteren zonder zorgen, daarvoor staan wij garant.

GlobalCar staat voor ervaring en expertise

GlobalCar is een bedrijf met meer dan vijfentwintig jaar ervaring in de autohandel. Voor het exporteren van uw auto naar het buitenland kunt u op onze expertise vertrouwen. Het enige wat wij van u nodig hebben is een volledig, up-to-date kentekenbewijs en de bijbehorende kentekenplaten. U dient daarnaast zelf zorg te dragen voor het opzeggen van uw verzekering, let er wel op dat u dit niet doet voordat de export is afgerond.

Op het moment dat GlobalCar uw uitvoerverklaring, uitvoerkentekenbewijs- en platen heeft geleverd, staat niets meer in de weg om de auto naar het buitenland te kunnen exporteren. De verklaring en het kenteken zijn veertien dagen geldig, binnen deze periode moet de uitvoer dus zijn afgehandeld.